Sluta innan det är försent

Jag fick tårar i ögonen när jag lyssnade på det här klippet av Scott Stratten om att sluta innan det är för sent. Tänkte på alla de gånger det blivit för sent för mig, att säga att jag är ledsen, för sent till någons dödsbädd, inte att ha sagt att jag älskar dig och efteråt var det för sent.

Det är så lätt att komma in på en arbetsplats eller en business och tro att alla andra är glada, lyckliga och helt nöjda med sin tillvaro och börja vara likadan. Att inte sticka ut på något sätt och vara en i gänget.

För att till slut vara fast i ekorrhjulet och inte se någon väg ut ur det hela. Att vilja vara som den mest flitiga, effektivaste och drivande arbetskamraten kan bli den snabbaste vägen mot ditt eget stopp. Antingen säger din kropp att “nu är det stopp, jag orkar inte mer” eller så är det någon annan händelse som får dig att börja tänka om. Oftast en tragisk händelse.

Lyft blicken.


Se dig omkring bland dem du har runt omkring dig, både på ditt jobb och din fritid. Observera dem och var uppmärksam på att det som händer dem kan hända dig. Vilka vill du ha omkring dig? Människor som springer runt som hamstrar i hjulet eller dem som redan lärt sig värdet av att leva livet fullt ut.

Vilka är det som beklagar sig mest och vilka gör något åt sin situation? Vilka är det som bara rusar genom livet utan att stanna upp och över en kopp kaffe reflektera en endaste gång? Vi gör det för att det är det vi lärt oss. Det är det enda som räknas i vårt samhälle -att springa på och låtsas vara effektiva överallt så vi får vår beundran från omgivningen och håller vårt ego belåtet den dagen.


Oftast är det bästa sättet att ta hand om sin familj och de man bryr sig om mest att börja ta hand om sig själv. För meningen med livet är väl ändå inte att göra det så jävligt som möjligt för sig själv? Läs mitt första inlägg på bloggen om vad jag upplevde innan jag tryckte på starta-knappen igen efter att tidigare äntligen ha satt stopp för hur jag levde livet. Jag är långt ifrån framme vid målet men jag har börjat resan och du kommer att få följa med på det jag går igenom.

Det mesta kommer att vara obekvämt många gånger och jag delar med mig av det till dig under resans gång. Beställ Nyhetsbrevet du också så får du Inspiration och Provokation direkt i din inkorg.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment