Nr.12 – Byter du tid mot pengar?

Barfotachefen                     Nyhetsbrevet Nr 12  2011

Byter du tid mot pengar?
Jagar du pengar eller jagar pengarna dig?

För de flesta av oss är det väldigt svårt att verkligen förstå HUR pengar fungerar. Därför är det lätt att hålla oss som gisslan och vi är programmerade att det är helt i sin ordning att vara skuldsatta hela livet.
Vi har tappat bort förmågan att på ett rationellt sätt räkna ut vad det är som händer. Vi kan inte längre räkna ut vad det innebär att använda huset som en bankomat. Eller vad det innebär att ha skulder i det långa loppet.
Allt detta innebär också att vi är lätta byten för att pumpa oss på pengar hela tiden. Och att vi ser en anställning som den enda möjligheten till att tjäna pengar.
Dags att börja förstå hur pengar fungerar. När vi har skaffat oss en finansiell utbildning kan vi börja göra val här i livet som gör att vi står bättre rustade för att leva ett liv på våra villkor.
Fortsättning följer men läs först om vad det kan innebära att sitta fast i anställningsträsket
Dina tankar och funderingar kring ämnet tar jag tacksamt emot när du läst färdigt.
Om du gillar artikeln så dela gärna med dig av social kärlek och tryck på Gilla knappen (även Facebook).
Jag tackar på förhand 🙂
För din framgång
Alice Christensson/BarfotaChefen

Om Nyhetsbrevet
Du som läser nyhetsbrevet kommer att vara först att få ta del av nya tjänster, produkter och andra erbjudanden.
Varje vecka får du ett nyhetsbrev i din mail.
Innehållet kommer att vara allt från inspirerande till provocerande, allt för att du ska få igång processerna som för dig närmare ditt mål
I nästa nyhetsbrev får du läsa mer om vad det innebär att inte ha tillräckliga kunskaper om hur pengar fungerar och vad de gör med dig utan att du är medveten om det.

{ 2 comments… read them below or add one }

maj 13, 2012 kl. 8:44 e m

Vad ska man göra om man vill tjäna mera pengar för mig är det bara att jobba det är det enda
Sättet jag vet att få in pengar på

maj 15, 2012 kl. 8:48 f m

Du är inte ensam om att känna så som du gör, eftersom det är det vi är skolade till. Att tjäna pengar genom att vara anställda. För att kunna se andra möjligheter så behöver vi ställa om vår kunskapsbas genom att ta in andra erfarenheter, och andra människor som visar vägen (än lärare i skolan, som är anställda, och de vi umgås med som också är anställda)…

För att börja tänka om så behöver vi annat material att tänka på och det är som att sätta sig på skolbänken igen. Men friheten att tjäna pengar på andra sätt än genom ett anställningsjobb innebär ansvar och de flesta är faktiskt inte beredda att ta det ansvaret. Att göra annat innebär också att riskera att misslyckas efter vägen och mina misslyckanden väljer jag att se som dyra utbildningar jag gått.

Jag kan välja att betala flera hundratusen för en businessutbildning eller så kan jag välja att starta företag och lära mig under resan. Kostnaden blir kanske den samma men då är jag i alla fall igång och har skaffat mig de kunskaper och erfarenheter jag behöver för att kunna tjäna pengar på andra sätt. De kunskaperna är ovärderliga och mycket mer värda än de jag kan få genom en anställning där mina kunskaper kanske är helt värdelösa om företaget jag jobbar på lägger ner sin verksamhet.

Leave a Comment