När guldet blev till sand

Post image for När guldet blev till sand

För länge sedan så användes guldet som betalningsform.  Guld var något som alla kunde använda och visste värdet av. Sen kom papperspengar med ett värde av guld kopplat till dem.

Nästa steg var att plocka bort guldvärdet på pengarna som trycktes upp till nästa steg tog vid.

Pengarna blev till siffror på en datorskärm. Nu kunde banker och stater använda pengar hur som helst eftersom de bara uppenbarade sig som siffror på en skärm. Dessa siffror kan bankerna låna ut utan att det finns något verkligt värde bakom utan bara antaganden.

Pengar är helt enkelt inte vad vi trodde att det var tidigare, och när vi använder våra pengar utan att förstå hur det funkar så kommer vi att förlora dem hela tiden. Världen är full av smarta människor som hela tiden kommer på nya sätt att komma åt våra pengar genom olika avgifter, skatter, se till att vi blir skuldbelagda mm. Vi förlorar pengar varje gång vi använder dem.

Sanningen är den att vi inte vet hur pengar fungerar och vad vi ska göra för att skapa välstånd åt oss själva och vår familj. Vi vet hur hela vår tillvaro är byggd på att ha skulder i form av huslån, avbetalningar på diverse prylar, billån, kreditkort mm och vi vet att det enda sättet att betala av allt detta är genom den lön vi får genom att vi hyr ut vår kropp och vår hjärna per timme till vår arbetsgivare.

Vi har dessutom skapat kreditkortscancer.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: