Koka kaffe!!!!!!!

Koka kaffe och stäng av telefonen!!!

Det är är viktigt. Inte för mig för jag klarar mig även om du skiter fullständigt i att läsa detta. Det här är för dig. Ja, just det, Dig!

Därför vill jag att du stänger av din telefon och kokar kaffe (eller te) och sätter dig på ett för dig lugnt ställe där du inte blir störd. Ta med dig papper och penna. Du må ha en familj som skriker på din uppmärksamhet men den här stunden är din och den måste du ta. Som jag sa tidigare: inte för min skull utan för din. Om du bara finns för andra hela tiden har du snart gjort slut på dig själv. Det är ändå, speciellt kvinnor, precis det som vi ofta gör. Vi sätter alla andra först och inte tänka på oss själva. Att göra så vore själviskt har vi fått lära oss. Det är en stor förklaring till varför vi fortsätter att inte nå upp till det vi drömmer om.

Du kommer att vara nöjd med dig själv efter den här stunden med dig själv. Det är möjligt att du känner dig obekväm med beslutet att dra dig undan familjen och dessutom säga åt dem att de inte får störa dig under några omständigheter. Barnen kanske skriker ännu mer efter dig nu, för det är en ny situation även för dem. Vänta inte tills de gått och lagt sig, risken finns att du är för trött då och inte orkar fullfölja samt att du återigen satt deras behov före dina egna.

Förmågan att stå ut med att det är obekvämt är fundamentalt för att ta sig till nästa nivå i alla delar av livet. Ångest, rädslor, oro, nervositet, motstånd… är alla normala reaktioner på nya situationer. Tänk på när du skulle börja på ett nytt jobb, träffa en ny parter, gifta dig, skaffa barn, flytta mm. Du har säkert massor med situationer där du känner igen dig i detta om du tänker efter. Det betyder absolut inte att någonting är fel. Det betyder bara att det är annorlunda. Eller om du funderar på en ny karriär så kommer ångesten och oron direkt och du ger efter med att kanske säga: ”Det här är sååååå svårt, jag kommer aldrig att klara det”

Mitt svar till dig är: Det är inte svårt, utan lätt. Men det ÄR obekvämt och kommer att vara det ett tag.

Det du känner är en indikator, inte på något du ska undvika till varje pris, utan något du ska ta itu med. Som vuxna kan vi nog inte undkomma förändringar till det bättre och mot våra högre mål utan att det gör ont, vi blir rädda eller känner oss väldigt obekväma.

Nu tar du fram ditt papper och pennan. Ok, du tog inte med det? Det säger kanske någonting om dig som du ska lyssna på. När du läste de första raderna så valde du ändå bort att göra det här för din egen skull. Du värderade dig inte ens själv så mycket att du tog med papper och penna utan du skulle bara läsa igenom och se vad det handlade om. Det var bekvämare att strunta i pappret och pennan, eller hur? Jag vet vad du går igenom… Hämta nu papper och penna så går vi vidare!

Till dig som tog med papper och penna direkt, du är en bit på väg redan så nu kör vi.

En tanke som slog mig var att det kanske är du som inte tog med papper och penna som kommer att göra de största framstegen för du kommer att lära dig så mycket om dig själv, så grattis 🙂

Börja först med att ställa dig själv de här frågorna: Varför vill jag tjäna mer pengar? Vad skulle jag ha i mitt liv som jag inte har nu?

Det är viktigt att veta vad som inspirerar dig och du är mer villig till att förändras när du förstår att det du lär dig har ett värde. För de allra flesta, som vill tjäna mer pengar, är skälet att det vill ha en ekonomisk trygghet och att kunna kontrollera sitt liv och ha en valfrihet till en livsstil de drömmer om. Här följer några exempel:

  • Jag oroar mig för att min pension inte kommer att räcka till
  • Jag är så less på att hanka mig fram
  • Jag vill att mina barn ska få det bättre än vi har det nu
  • Jag har nyss skiljt mig

Skriv ner dina skäl på ditt papper. Börja varje mening med

Jag vill tjäna mer pengar därför att…

Skriv så många skäl du kommer på. Du kan alltid fylla på med mer efteråt och jag tror att någonstans där inne vet du svaren redan. Det finns inga rätt eller fel svar -bara dina svar.

Nu, fullfölj nästa mening med det första du kommer att tänka på.

Jag skulle vilja tjäna mer pengar, men…….

Några exempel på hur andra har svarat:

  • jag har ju familj
  • jag är för gammal
  • jag har barn att tänka på
  • jag har ingen utbildning
  • jag har inte den tiden att lägga ner på det just nu
  • jag vet inte hur

De flesta svar är bara respons på vad du tror. Det enda giltiga skälet här är ”Jag vet inte hur”.

Det är därför du är här på den här sidan och läser detta.

Poängen här är att varje skäl du uppger och som andra uppgett, är, hur övertygande de än är, ingenting annat än påhittade skäl. Skäl som är uppkomna ur rädsla för att ta steget, det enda som är baserat på fakta är att ännu inte veta hur du ska göra.

Barfotachefen bygger på att hjälpa dig mot den livsstil du drömmer om. Din livsstil är inte samma som min, så vad du drömmer om kan inte jag veta. Jag kan hjälpa dig att hitta en del vägar närmare ditt mål. Det kommer inte att bli en bekväm resa men alternativet är att stanna kvar där du är nu och bestämma dig för att vara nöjd med det.

PS. Om du tror att du kan, har du rätt. Om du tror att du inte kan, så har du också rätt.

Maila gärna in dina svar och jag lovar att svara tillbaka till dig.

Maila på alice@barfotachefen.se

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment