Knockad – men inte uträknad

besegra motståndet

Jag lovade att jag skulle visa mig och min nya vän på video för dig nu efter nyår men jag har inte kunnat producera några filmer ännu eftersom jag har förhalat det ännu en gång. Den här gången har jag gjort det ordentligt med hjälp av en lindrig lunginflammation och rejäl hosta. Då förstår du ju att det inte går att ställa sig framför en videokamera och prata ens ett par minuter. Alltså kom jag undan ännu en gång.

Det är så här motståndet inom oss fungerar och nu kanske jag är lite drastisk men ändå inte. När vi står inför något som är viktigt och ju viktigare det är för oss själva och ju viktigare vårt budskap är för världen desto större smällar får vi av vårt motstånd. Det kan vara i form av sjukdomar som vi drar till oss för att slippa göra det just nu. Det kan vara ett jobberbjudande som dyker upp och vi kan inte ”motstå” det och simsalabim så är vi återigen långt borta från det vi verkligen vill. Det kan vara i form av annat som helt plötsligt dyker upp som gör att vi ”måste” ändra om i vår planering. Ibland är det prioriteringar som är befogade men i de flesta fall är det vårt motstånd som gör att vi återigen förhalade det.

För det är inte så att vi innerst inne inte vill göra det och att det är därför vi inte kommer till skott, utan det är våra rädslor som hindrar oss från att vara framgångsrika. Våra rädslor som hindrar oss från att leva fullt ut. De stoppar oss, likt en boxningsmatch med Mike Tyson som motståndare i sina bästa dagar, precis när vi ska ta klivet över och verkligen börja komma igång med vår business. Det är då alla problem hopar sig, och det är då vi börjar lyssna på vad vår inre röst börjar tjattra om. Som om det sedan inte räcker så börjar vi lyssna på vad vår omgivning förväntar sig av oss. Inte vad vi själva har för förväntningar utan vad andra tycker och tänker.

Vilka då?

Det kan vara våra äkta hälfter som tycker att det inte händer något eller våra föräldrar som tycker det verkar riskabelt och undrar när vi ska skaffa ett riktigt jobb istället. Det kan vara någon annan som tycker vi ska sluta dagdrömma och komma ner på jorden och när vi har lyssnat tillräckligt mycket på dels oss själva (vår egen fördömande röst) och på alla andra som ”vet bättre” så börjar vi tvivla på oss själva. Då är vi redan så långt nere att det är med nöd och näppe vi orkar resa oss och finns det då någon som med vänlig röst ger oss en vit flagg och säger ”ge upp, du har kämpat tillräckligt länge nog, gör något annat istället” Då är det lätt att ta flaggan och erkänna sig besegrad, knockad, golvad. I rond tio, sista ronden.

Bara en kan vinna

Hör du vad jag säger? Sista ronden. Jag säger det igen, det var sista ronden. Då ger man inte upp. Det är då som motståndet är som störst och gör ALLT för att knäcka dig och det är då det tar ALLA sina allierade till hjälp för att få dig att ge upp. Har du tagit dig så här långt som till sista ronden och tagit dig igenom alla de andra ronderna så bör du vid det här laget veta att det är sista ronden som är jävligast men det är också nu som du är som närmast segern. Och vem är det du har slagits mot hela tiden? Dig själv och dina rädslor och dina rädslor. Så vem av er är det som ska stå där som segrare när det är över? För en sak är säker: en av er kommer att göra det.

Jag då? Mitt Varför!

Under den här sista tiden har jag fått så många signaler på hur jag kan få hjälp med att inte låta mina rädslor styra mig, dels genom människor jag stött på genom av olika skäl och av sådant som kommit till mig av det jag läst. Det går givetvis att tolka det hur man vill och det står var och en fritt att tolka det jag skriver hur du vill men jag måste följa mitt mod.

Eftersom jag vill leva på de produkter som kommer att finnas på BarfotaChefen så vill jag givetvis kunna komma dithän så fort som möjligt. Dels för att kunna komma närmare mitt varför fortare och dels för att kunna känna mig ekonomiskt friare lite snabbare och kunna börja låta pengarna arbeta bättre för mig. Och eftersom det här är områden som jag, precis som de flesta andra har mycket att lära av, så bestämde jag mig för att inte arbeta ensam med det här. Jag kontaktade Marjette Holmvall som nyligen har startat sin resa mot att få ihop sin första miljon och den resan kan vi följa på hennes blogg, http://miraclesofmillionairemind.blogspot.com/

Eftersom både Marjette och jag pratar om hur vi förhåller oss till pengar fast ur lite olika perspektiv så ser vi att det finns en stor möjlighet till samarbete för att hjälpa varandra och givetvis de som vill vara med på resan.

Pengar i sig är varken onda eller goda, de bara är. Det är vad vi gör dem till som avgör om vi fortsätter att leva i ett fattigdomstänk, eller om vi lyckas ta oss ur det till ett liv där pengar har ett annat flöde och en annan energi. Det finns så oerhört mycket tabu och skam kopplat till dålig ekonomi hos så många, och där känner både jag och Marjette att om vi kan dela med oss av våra erfarenheter så tror vi att vi kan hjälpa åtminstone några. Vi kommer i alla fall att komma åt vår första miljon genom att hjälpas åt och framförallt genom att våga utmana våra tankar och våra känslor kring pengar. Sen är resten upp till er andra. Kom ihåg att den första kunden och den första miljonen är alltid den svåraste att få.

Så om det här är intressant för dig så fortsätt läsa våra bloggar för under tiden kommer vi att sätta ihop former för hur vi kan hjälpa dig. Men för att kunna hjälpa någon annan så måste man först hjälpa sig själv.

Du då? Ditt Varför?

Det är nu det blir intressant eftersom de flesta av er kommer att tycka det är intressant att följa våra bloggar och har också uttryckt det så. Och att något är intressant kommer inte att ta dig någonstans. Inte utbildning heller (det är därför jag säger åt min son att inte låta skolan förstöra hans utbildning) om du inte gör något av det du tycker är intressant och av det du lär dig. Det kommer att sluta där för det flesta av er, vid just intresse och av att du har lärt dig något. Eller om du har lärt dig något vet jag inte heller eftersom du förmodligen med tiden kommer att tycka att det här har du inte tid med just nu eftersom du har så mycket annat att göra osv.

Du faller in i bekvämligheten igen och kör den säkra vägen och tror att du kan lista ut det vid ett senare tillfälle hur du kan göra det. Det gör du inte. Du kan inte lista ut det utan att göra samma arbete som du får göra nu så det är bara att välja. Men som sagt, det är ditt val. Ingen av oss tänker göra några val åt någon annan.

När du däremot har hittat ditt VARFÖR så kommer det som en blixt från en klar himmel och då börjar resan. Den kommer inte att vara spikrak utan snarare som just en blixt och den kommer att lämna dig (precis som den lämnat mig) med blåmärken, skrubbsår, tårar, nedslag, lyckorus, om vartannat under lång tid men det är som med ett äktenskap. När vi har hittat vår partner och ingått äktenskap så står vi ut med att alla dagar inte är fyllda med champagne och kaviar. De dagarna snarare tillhör sällsyntheterna. Likadant är det med din business. Välkommen till verkligheten.

Tror du boxaren står ensam utan coach? Den tionde ronden hade aldrig vunnits utan hjälp från andra. Och förresten, vem tror du coachar coachen? Japp, coachen.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment