Jag lägger ner!

Den sista tiden har jag verkligen kämpat med att orka fortsätta.
Jag har förhalat mitt verkliga arbete. Arbetet med BarfotaChefen.

Hela påskveckan t ex har jag hittat på en massa andra saker istället för att göra det jag egentligen ska. Mer än en gång har tanken farit genom mitt huvud ”jag lägger ner!”
Men nix, det gjorde jag inte den här gången heller och till slut bestämde jag att jag får börja om från början istället. Och början blev att uppgradera mig själv och mitt inre operativsystem. Jag berättar exakt vad jag gjort hittills.

Jag har egentligen alla verktyg redan för att lyckas, jag vet att min framgång inte bara är ett attraktivt mål, utan jag kan nå den. Och hade det bara varit att agera logiskt hade jag redan gjort allt. Men här är den stora hemligheten: allt detta är emotionellt. Mina intentioner kan vara hur goda som helst på kvällen och det är helt glasklart vad och hur jag ska göra nästa dag. Förväntan stiger och jag somnar med ett leende.

Morgonen efter (jag är inte ensam)

Så när morgonen kommer så har också motståndet inom mig vaknat (kom ihåg, allt detta är emotionellt). Tydligen jävligt morgonpigg och har varit uppe långt före mig och tycks ha druckit flera koppar kaffe redan eftersom hon hoppar på mig med en låååång lista på ”Att göra” –saker som jag måste komma igång med.
Hon har ett namn också. Siv heter hon.

Hon, ”Sivan-Divan” som jag kallar mitt inre motstånd är mycket realistisk i sina krav på vad som ska göras och framför allt varför (jag fattar inte var hon lärt sig all denna argumentationsteknik). Siv är mitt mellannamn så därför får hon som bor i mig och som har tagit sig an att vara mitt motstånd, heta ”Sivan-Divan”.

Så här kan det låta när hon går på, och till råga på allt så tar hon hjälp av min man Olle som hon tydligen är riktigt god kompis med. Den jävla subban….
”Fårstängslet behöver bli klart idag, eftersom det är ett måste om fåren ska kunna flyttas mellan hagarna”
”Tvätten behöver in i maskinen nu direkt, annars hinner den inte torka utomhus och du får ta in fuktig tvätt om du inte gör det nu”
”Du vill ju ha ut sommarmöblerna och innan du tar ut dem så behöver du vårstäda altanen så det känns skönt att ha det gjort innan möblera tas fram”
”Nu växer gräset så det knakar, så det är bättre att klippa det nu innan det blir för långt och gräsklippet ligger kvar i högar på gräsmattan”

Ja, du hör ju själv… Så här har hon gått på hur länge som helst och du hör ju att hon har solklara argument till allt. Har du lagt märke till att hon inte använder ordet måste, utan istället ordet behöver. Det gör skillnad ska du tro hos mig.

Till saken hör också att ju närmare mina mål jag kommer desto flitigare blir Sivan-Divan och hon går till och med upp i arbetstid om det skulle behövas. Jag fattar inte hur hon orkar. Skulle jag har samma drivkraft och ork och framförallt samma motivation så hade jag varit i mål för länge sedan.
Hennes mål är att förgöra mig och eftersom hon har framgång varje dag så förstår du själv att det inte är några problem för henne att fortsätta. Herregud, med belöning varje gång så är det hur enkelt som helst, eller hur.

Min man påpekar rätt ofta att jag borde arbeta med rätt saker och vara fokuserad men han blir så lätt förförd av Sivan-Divan så det är inga problem att få honom att tycka det är bra att gräset blir klippt eller att vi hjälps åt med staketet och annat som hör till sysslorna här hemma. För att inte tala om att det är skönt att slippa tvätten och matlagningen. (Sivan-Divan fixar så Alice gör allt detta). Och min man tycker det var rätt skönt ändå att slippa göra det själv.

Nu är det ju så att Sivan-Divan inte går att tala till rätta. Hon tycks slå dövörat till varje gång eller så håller hon sig undan och låtsas inte vara hemma (i mig alltså). I stället har jag fått ta till andra metoder och det är dem jag ska berätta om här.

Det här gör jag (för att komma tillbaka)

Alla de misstag jag skriver om i boken De 8 största misstagen begår jag själv just nu så därför kan jag lika gärna dela med mig av dem. Jag är säkert inte ensam, även om det känns så.

För mig handlar det främst om att börja uppgradera mig själv och det jag gör flera gånger just nu är att lyssna och titta på följande videoklipp av Gary Vaynerchuk som pratar om bl a detta:

  • Stop watching f***ing Lost
  • Vad som händer när man upptäcker sin passion
  • Det finns ingen anledning att göra saker man hatar att göra (du kan lika gärna förlora mycket pengar och vara lycklig istället)
  • Sluta gnäll och gör något åt ditt liv. Titta dig i spegeln och säg vad du vill göra varje dag resten av ditt liv, och gör det.

Du kan se videon med Gary Vaynerchuk längre ner på denna sida.

Nästa uppgradering av mig själv är att läsa, om och om igen, 279 days to overnight success av Chris Guillebeau. Det är enkelt uttryckt en skriftlig variant av filmklippet med Gary Vaynercheck. Den är en e-bok som beskriver hans väg till framgångsrik bloggare och hur hans resa såg ut. Den är helt gratis och du kan ladda ner den här, 279 days to overnight success. Jag rekommenderar den verkligen om du funderar på hur du ska gå tillväga.

Jag går även en egen 6 veckors online utbildning, som jag investerar i med både pengar och tid. Det är en amerikansk utbildning och när jag är klar med den så kommer jag att dela med mig av resultatet.
Min resa nu handlar om att skifta mitt tänk, som det är så lätt att bli kvar i, till ett tänk där framgång ingår som en naturlig del.

I min e-bok om de största misstagen till och med smarta kvinnor gör, beskriver jag just det jag går igenom själv just nu, förmågan att komma igång överhuvudtaget.

Citat ur boken:

Vi kämpar för att komma igång och vi gör all marknadsresearch det finns att göra, alla förberedelser är perfekta utom möjligtvis någon liten detalj, ja allt borde vara klart för att starta men det mesta av det vi gör under våra förberedelser är bara täckmantel för detta:

”Jag är livrädd!”
Livrädd för att det inte ska lyckas
Livrädd för att andra ska tycka det är en fånig idé
Livrädd att förlora pengarna jag satsat i det här
Livrädd att någon ska ha åsikter….

Ok, låt oss göra en sak klar redan nu. Allt det där ovan kommer nästan med all säkerhet att inträffa.

Vill du också läsa boken så kan du göra det här. Den är helt gratis.

Tänk om jag hade lagt ner………………….
Är det bara jag som känner så här?

Video med Gary Vaynerchuk

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment