Jag kan börja med julen 2011

Gott Nytt År

Gott slut på 2011 och ett GOTT NYTT ÅR!

Den här julen firade vi bara med familjen och det var nog den i särklass lugnaste julen hittills med bara ett fåtal julklappar. Till sonen en julklapp som han behöver till sin körkortsutbildning, nämligen en utbildning i halk- och riskkörning. Maten blev till och med nyttig med grönkål i år J.

Till mannen blev det en slant till ett par joggingbyxor så han slippper sno grabbens träningskläder hela tiden och ett par solglasögon eftersom han nyligen opererat sina ögon. Själv såg jag till att få de böcker jag vill ha, så med andra ord så var vi nog alla nöjda och glada med julen i år.

Om jag återgår till det jag skrev om i förra artikeln.  Den som handlar om Det här med pengar.. och Julen.  Där skriver jag om Frihet och att om någon hade gett dig frihet istället för en massa prylar du inte vill ha, hade du kommit ihåg det då? Om du hade fått möjligheten att leva ett liv på dina egna villkor.

Under det här året som gått har vi i familjen pratat mycket om frihet och det har dykt upp en hel del ideer som är möjliga att förverkliga om några år för oss. Möjligheter som ger oss en frihet vi inte ens kunde drömma om för bara några år sedan.

Var kommer de möjligheterna ifrån? Är det något speciellt som hänt i våra liv? Har vi vunnit pengar? Har vi sålt något för mycket pengar? Nej, inget av det. Tvärtom. Vi har mindre pengar än för några år sedan. Det som hänt är vad som händer med våra tankar och vilka möjligeter som våra tankar öppnar upp. En tanke leder till en annan och helt plötsligt så har en möjlighet uppenbarat sig.

Det kan tyckas som att den uppstått som av en slump men tittar man bakåt så går det att följa spår som leder en tanke från en annan. En idé som ger upphov till en annan idé och den ena vågade tanken efter den andra har helt plötsligt blivit en fantastisk möjlighet.  Men man måste våga. Våga tänka, våga drömma och våga ha idéer. Det är i tankarna varje affärsidé börjar och varje möjlighet får liv.

Hur har mitt år varit under 2011?

Jag har påbörjat en bok som blir färdig under det första kvartalet av 2012 och den  handlar just om att våga lyckas och också om varför vi inte lyckas. Tidigare under året har jag skrivit en e-bok om hur det kommer sig att även smarta kvinnor misslyckas i sin business.

Jag har avveckat verksamheten i mitt företag och det var oerhört nära att det hamnade i konkurs men under året  har jag lärt mig att skulder är pengar som går att använda smart. Därför lyckades jag vända det och behålla företaget för att använda det som just pengar.

Jag har varit nere för räkning och kommit upp igen mer än en gång under året och det finns nog ingen businessutbildning som hade kunnat ge mig mer insikter än vad jag fått under det här året.

Jag har gjort slut med Radiotjänst under året, och det är bland det bästa jag gjort. Det mesta går att se på datorn om jag vill men anledningen var att TVn tar så mycket av min tid och energi  att jag helt enkelt valde bort den i utbyte mot just mer tid och energi. Tänk så enkelt det var så här i efterhand.

Under året som gått har jag mött många nya människor som gett och ger mig massor med nya kunskaper och ny energi. En del av dem har jag mött i verkliga livet och en del av dem har jag sökt upp genom att beställa hem deras böcker. Det är noggrant utvalda böcker som jag behöver för att själv gå vidare i min utveckling och de personerna har blivit viktiga coacher i mitt liv. Utan dem hade jag inte tagit alla de steg jag vågat ta hittills, så jag är dem ett stort tack skyldig och för evigt tacksam för att de har gått före mig och visar mig vägen.

Jag har även under året förstått att det är meningslöst att ägna 8 timmar varje dag åt att försöka få saker gjorda. Visst, jag kan lätt få dessa timmar fyllda med uppgifter och känna att jag har haft fullt upp men har jag varit produktiv? Har jag kommit närmare mitt mål? Eller har jag bara hållit mig sysselsatt? Även här har jag fått hjälp av andra som gått före mig och visat mig vägen och jag arbetar nu bara med maximalt 5 uppgifter per dag och per vecka. Det kan tyckas väldigt lite men det kräver att jag  håller mig väldigt fokuserad på vad jag gör och framförallt på att jag har klarhet i vart jag är på väg och det är den svåra biten. Att uppnå klarhet kämpar jag med varje dag och fortsätter kämpa med. Men det är ett oerhört effektivt sätt att uppnå frihet på, även om det kräver mycket tufft arbete i form av att våga blicka inåt i början.  Sen börjar det roliga…..

Men en sak ska du veta…. Det är långt ifrån alla dagar och nätter som har varit roliga under 2011.

Och en sak till som jag har lärt mig och det är att när det är som allra jävligast så finns det inte så mycket att förlora. Jag kan fortsätta att bli liggande eller så kan jag kliva upp och ha roligt under tiden.

Jag kommer att fortsätta ta hjälp och min största hjälp under 2012 kommer att vara min nya partner  som även är en del av mig. Det är en stor lurvig LARV. Hon kommer att ställa de frågor till mig som jag inte vågar ta tag i själv ännu men  hon vågar och hon har roligt under tiden. Hennes jobb är att hjälpa mig våga och tillsammans kan vi ha ROLIGT så jag har allt att vinna som jag ser det.

Jag hoppas vi ses nästa år för då blir det över video du får träffa oss.

Till dess: ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

{ 1 comment… read it below or add one }

januari 1, 2012 kl. 5:57 f m

Det finns ca 100 000 människor som har svart bälte i judo. Vad är det som skiljer de 5 främsta i världen med övriga 199 995 personerna?
De topp 5 personerna är de som kommer är åter på “banan” snabbare än de andra. Dvs. när de möter motgångar så återhämtar dem sig snabbare än de övriga. Det är det som utmärker en vinnare!
Må lycka och välgång prägla ditt 2012
Kram
Kerstin

Leave a Comment