Jag har gjort slut med Radiotjänst

Post image for Jag har gjort slut med Radiotjänst
Efter att i flera år ha varit irriterad på TV tittande i onödan så bestämde jag mig för att äntligen göra slut med Radiotjänst. Vi har varit tillsammans alldeles för länge och jag har betalat för något jag egentligen inte vill ha. Jag vet att jag hade kunnat gjort detta mycket tidigare och att vi alla har ett val. Men det är ändå så lätt att bli sittandes framför TV:n och helt plötsligt har hela kvällen gått och inget vettigt blev gjort.

Den är som en magnet som aldrig slutar att dra en till sig. Den lockar och förför med alla tillgängliga knep om min uppmärksamhet. Den vet verkligen hur attraktionslagen fungerar….

Reklamen är dessutom utformad så att volymen går upp när det är dags för reklam, för att vi inte ska kunna undgå den. Vill jag se en film på en reklamkanal så blir min filmkväll upphackad av reklamavbrott och jag blir bara irriterad och till slut stänger jag av skiten, utan att ha sett färdigt. Detta har hänt så många gånger så jag idiotförklarat mig själv som ens började titta eftersom jag visste att jag skulle stänga av efter ett par reklamavbrott.

Vad gör jag då på kvällarna?
Det här innebär givetvis förändringar här hemma. Det kommer att ta ett tag innan vi vant oss vid att, istället för att hamna framför TV:n, göra något annat. För min del tror jag den största förändringen är hur jag tänker. Nu blir det mer uppenbart att jag väljer mellan två alternativ. ”Tar det här jag gör nu mig närmare mitt mål, eller håller det mig bara borta från det”? TV:n blev tidigare ett sätt för mig att förhala saker. Nu tvingas jag stanna upp och tänka efter.

Till råga på allt så har jag fått flera timmar varje dag (kväll) mer att göra andra saker på. Jag kan ju givetvis förhala min framgång genom att hitta på annat skit istället, men TV:n är verkligen en tidstjuv för mig.
Tonårssonen Johannes, gillade givetvis inte att inte ha tillgång till TV:n i tid och otid men han sitter ju mest framför datorn och där kan han kolla på det mesta online ändå.

För min man Olle, så blir det kanske en större förändring än för mig eftersom det har varit lättare för honom att sätta sig framför TV:n och bli sittandes där. Än är det inga protester och det är nog bra att sätta bort TV:n nu på våren så har vi hunnit vänja oss till nästa vinter vid att vara utan den.
Nåväl, nu är det i alla fall gjort och fortsättning följer om hur jag använder den nyvunna tiden för min framgång istället. Att göra det andra inte gör för att få det andra inte har.

Har du funderat på att sätta bort TV:n och ägna dig åt annat istället? Du kanske redan har gjort det.
Vad är du villig att göra för att ha det andra inte har?

Skriv här nedan och berätta så får vi andra inspireras av dig.

{ 5 comments… read them below or add one }

april 4, 2011 kl. 8:56 e m

Visst finns tanken, vi tittar i och för sig inte så mycket på TV men väl där är det lätt att fastna. Oftast står TVn på som ett sällskap (vad dumt när vi har varandra) eller som lite extra bakgrundsljud när barnen inte är hemma, och vi istället ägnar mycket tid vid våra datorer på ovanvåningen. På Evas jobb märks det tydligt när hon inte hänger med vid fikapauserna när alla andra pratar om t ex “Ullared”, “Halvåtta hos mig” etc. Nu var det inte vad vi använder TVn till utan om vi har funderat på att ”göra slut” med Radiotjänst. Jo tanken finns och många som jobbar med samma sak som vi har gjort det för att just inte fastna utan ta tag i möjligheter istället för att slösa bort tiden framför TVn. Beslutet är inte taget, tanken finns där och vi vet varför många slänger ut TVn, de vill ha ett annat liv, de vill kunna få tid över till viktigare saker… …vi kommer kanske dit vi med men beslutet måste tas först.

april 5, 2011 kl. 8:52 e m

Ni sätter fingret på det som är anledningen till att folk gör slut med Radiotjänst, och det är just att få ett annat liv och tid till viktigare saker.

Det är dock en lång beslutssträcka innan vi är där så vi faktiskt gör slag i saken. Vi kan tänka
på det, och vilja det men innerst inne så vill vi ändå inte tillräckligt mycket. För vad ska vi då göra med våra liv? Då har vi ju tagit ställning till att göra det som andra inte gör och vad gör det oss till.

Det tål att fundera på VARFÖR vi skulle välja att slänga ut TV:n och VAD vi vill ha istället.

Lycka till, med vilket beslut ni än tar 🙂

april 27, 2011 kl. 3:49 e m

Jag gjorde slut med de råttorna redan 1993. Jag har däremot inte avstått TV. Det skulle inte funka för mig men heder åt alla andra. Jag vill absolut inte betala för Halal-TV och castrodokumentärer. Därför har de inte fått pengar av mig trots regelbundna försök det senaste året.

april 29, 2011 kl. 11:39 f m

Jag lägger inga värderingar på ditt val av att inte betala till Radiotjänst och vad du väljer att göra med ditt TV-innehav. För mig kändes det bättre att säga upp avtalet med Radiotjänst i samband med att TV:n åkte ut och därmed tycker jag att jag gjort rätt för mig.

oktober 18, 2011 kl. 9:46 e m

Jag gjorde mig nog av med min tv för ca 8-10 år sedan och har inte saknat den en sekund 🙂 Finns vettigare saker att lägga tiden på…

Leave a Comment