Illusion

Post image for Illusion
En vision utan handling är endast en illusion, sa hon.

Jag skriver dagbok om mitt entreprenörsliv och om hur min väg tillbaka ser ut. Den går att följa på bloggen under Dagboken, om det är intressant för dig. Jag tror inte att jag är ensam om att känna som jag gjort och gör nu. Jag är nog heller inte ensam om att hallucinera, och det är dit jag vill komma nu.

Att ha en vision utan att ha en handlingsplan är samma sak som att hallucinera. Det är något som pågår i vårt huvud utan någon verklighet förankrad till det. Vi kan drömma hur mycket vi vill och fantisera om än det ena efter det andra men om vi aldrig sätter något av det i verket så är det bara en hallucination.

Den som sa det var min business och du förstår det hela när du läser dagboken. Den är nämligen de samtal som utspelar sig mellan mig (Alice) och min business (BarfotaChefen). Det verkar ju väldigt schizofrent tänker du och på sätt och vis är det kanske det, eftersom jag ju är båda i en och samma person. Jag tror vi glömmer bort det ibland när vi har en business, att vi ju agerar i båda rollerna.

Vi  kan jämföra det med att ha ett jobb. På jobbet är du en person, du går in i din yrkesroll och när du är färdig för dagen går du in i rollen som är din privata del. Ibland går de här delarna in i varandra men det är vanligt att vi inte kan skilja på de här rollerna när vi är på jobbet t ex.

Vi drar in våra privata problem i arbetet och inför våra kollegor, och hemma ältar vi jobb med våra vänner och med vår partner.

Det är av de här anledningarna jag skriver dagboken. Den är för min skull, men jag tror det jag skriver om kan kännas igen av fler. För att jag ska kunna sluta hallucinera behöver jag de här samtalen med min business, som är betydligt mer klarsynt i sin roll. Det är ungefär som att ha en coach och en mentor samtidigt och ibland gå på föreläsningar. Hon har förmågan att coacha mig, och att vara min mentor och ibland är hon så klok så jag undrar var det kommer ifrån. Var har hon lärt sig allt, undrar jag? Jag ska fråga henne nästa gång.

Det jag har sett under hela den här tiden och förstått, men ändå inte, är att det absolut största hindret för framgång är inte att vi inte är förberedda. Det är heller inte att uppgiften är för svår för oss och det är inte heller bristen på pengar eller stöttning från omgivningen. Det är i själva verket vårt motstånd.

Motståndet, som bor inom oss (hur fan den nu har lyckats flytta in utan vår tillåtelse), huserar i utrymmet mellan våra öron. Där är den i ständig beredskap och så fort vi ger den så mycket som en millisekund, så kommer den att börja producera ursäkter. Den har massor i sitt lager och de kan vara viket skäl som helst till att vi inte kan/ska/kommer att… göra det vi behöver göra.

Att det här vet min business om det är därför hennes uppgift är att se till att jag slutar hallucinera, och tar tag i det som jag behöver göra för att lyckas. Hon vet att om jag är rädd så kommer det enda resultatet ur det att vara att jag matar motståndet och gör det större och större. Hon vet också att om jag tar hjälp så är mina chanser att lyckas ungefär tusen miljoner gånger större än om jag tror att jag kan fortsätta att hallucinera och hoppas att det ordnar sig.

Jag har drömmar och mål, och för att lyckas nå dem så tar jag den här hjälpen av min business, som egentligen är jag själv. Men eftersom jag har så mycket motstånd som sätter käppar i hjulet för mig så har jag valt att göra så här. Dvs att föra de här samtalen med mig själv och på så sätt skapa en mer disciplinerad person som får saker gjorda istället för att förhala dem i det oändliga. Jag har upptäckt att jag inte klarar av det här på egen hand. Det är dessutom märkligt hur mycket enklare det är när man är ”två”. När man har någon att prata med och någon som kan ta mig igenom de svåra passagerna.

Kan jag få fråga dig en sak? Hallucinerar du också? Eller är det bara jag? Skriv gärna om jag har sällskap av dig också.

{ 3 comments… read them below or add one }

november 17, 2011 kl. 4:33 e m

Hej Alice!
Så klart är det som du skriver.
I min nya roll har jag hört detta många gånger ska du veta och jag har samtidigt inte trott att det är så.
Sedan jag gjorde min drömtavla som blev en måltavla med datum när de olika sakerna skall vara uppfyllda så har mitt arbetssätt förändrats otroligt. Sedan så har även framgången förändrats till det positiva. Jag väntar bara till det blir ett positivt kaos för mig, jag vet att det kommer och det är på grund av att jag har gjort min hemläxa som de övriga samarbetspartnerna har sagt att jag måste göra för att lyckas. Och sedan så vet jag av kännedom hur du är så detta är ingen konst för dig Alice. Sluta tänk negativt för du är en sådan positiv kvinna och lyckas med vad du har bestämt dig för. Det är en av anledningarna till att jag vill samarbeta med dig. Gör din måltavla och ring mig så startar vi med vårt samarbete. Vad är det du brukar säga om örnen? Lycka till/Monica

november 17, 2011 kl. 9:02 e m

Tack Monica.

Det är så otroligt roligt att följa din resa, och vilken resa du har gjort sen, Wow!!!
Om örnen brukar jag säga: “if you want to fly like an eagle, you can´t surround yourself with turkeys”

Jag har min bild på gång och den kommer jag att publicera så småningom här på sidan.

Tack än en gång Monica 🙂

december 7, 2011 kl. 1:06 f m

Hej du kloka kvinna!
Kasta ut” motståndet” & lyssna på och ev. följ BUSINESS, det verkar vara smartare.
Om inte “motståndet” gör sin tjänst hos dig ordentligt, så säg upp det avtalet/bekantskapen och satsa på det du verkligen brinner för!!. Det är roligt att vara entreprenör även om det går sakta framåt.
Rom byggdes ju inte på en dag, det vet hela världen-fortfarande..
Bonne Chance!

Leave a Comment