De 8 största misstagen

Läs första kapitlet av boken – DE 8 STÖRSTA MISSTAGEN –

I boken lär du dig hur du blir framgångsrik genom att se vilka misstag även framgångsrika kvinnor och män gör i sin business, och hur du kan undvika dem.

Vill du redan nu kunna läsa hela boken, fyll då bara i namn och email i formuläret nedan, så får du tillgång till hela boken direkt.

Här kan du läsa introduktionen till boken och första kapitlet.

Introduktion till boken

För några år sedan började mitt liv ta en annan vändning. Jag började fundera och läsa och hitta vad som ger livet mening egentligen. Det ledde mig till en massa andra människor som tagit klivet och vågat satsa på att göra val i livet som ger tillfredsställelse. Jag hittade bloggar där människor gärna berättade om hur deras resa sett ut och vad som ger dem lycka och framgång.

Dem är jag tacksam mot idag.

Gemensamt för dem är att de lärt känna livet och genom det nå sina framgångar.
Det har blivit min väg och min vision i mitt liv. Lär känna vad livet går ut på och framgångarna följer. Ibland genom brutala uppvaknanden.
Det är oerhört påfrestande att upptäcka att man fört sig själv bakom ljuset för att man inte har tillräckligt med kunskaper om vilka val vi kan göra i livet. Vi låter hellre andra göra de valen åt oss. Är det då så konstigt att vi en dag vaknar upp och känner att något är fel, så här vill vi inte leva. Är det så här det ska vara? Frågorna är fler än svaren till att börja med.

No Life
No Success
Know Life
Know Success

Den här e-boken handlar om de stora avgörande misstagen vi gör i livet och som till och med smarta kvinnor gör i sin business. Ja, män gör dem också. Min förhoppning är att du ska känna igen misstagen och upptäcka att du inte bara överlever dem utan övervinner dem.

Kapitel 1

Misstag nr. 1: Att inte uppgradera sitt inre operativsystem
Om du inte uppgraderar dig kommer du att ha buggar i ditt system hela tiden. Buggar som hindrar dig från att ta steget fullt ut.
Du kommer att upptäcka att du varje dag lever med känslor av frustration, osäkerhet och tvivel på det du gör och det du vill göra. Dessa känslor är alla kusiner till rädslan, som egentligen är upphovet till allt detta hos dig.

Rädslan att misslyckas, att inte vara bra nog, att bli utskrattad av andra och rädslan av att inte klara av det tillräckligt bra så det börjar komma in pengar i din business.

Vad hindrar dig från att vara framgångsrik? Ska vi prata om hinder? Din business väntar på dig! Väntar på att du ska bli klar med din omprogrammering och uppgradering av dig själv. Och vad väntar du på? Dina hinder kan vi prata om en annan gång.

Titta på det här fotot och säg till dig själv: ”Det finns inget som hon har som inte jag kan fixa. Hon är varken smartare, snyggare eller bättre än jag. Kan hon kan jag”

Om du inte har ett mål eller en utstakad väg, vad jobbar du för?
Om du har en anställning idag, vet du vad ditt mål är och vad du jobbar mot? Det kan jag tala om för dig: ”göra ägarna till företaget rika såklart”

Vad ÄR poängen med allt detta? Det är att du ska få en möjlighet börja ditt arbete mot att spela spelet som de framgångsrika spelar, Lära dig vad som gör DIG framgångsrik. Och HUR du gör dig själv framgångsrik

”Live in the moment” -lifestyle

Skifta från det gamla tänket på hur du når framgång. Du kanske följer ett visst mönster i livet just nu och det är att söka anställningstrygghet. Det är det vi lärt oss att söka, i skolan och i hemmet av våra föräldrar. Skolan lär inte ut någonting om pengar och ekonomisk frihet och trygghet. Lärarna är själva trygga i sin anställning och hade de själva haft en utbildning om pengar så hade de knappast varit i en anställning på skolan.

Så här ser mönstret se ut för de flesta svenskar: Som barn går vi i skolan, vi får som ungdomar en examen efter flera utbildningsår. Vi hittar ett jobb och nu har vi helt plötsligt lite pengar vi kan spendera och det gör vi: på lägenhetshyra, möbler, TV, nya kläder och givetvis skaffar vi oss en bil. Här har vi kanske redan tagit vårt första lån.

Nu börjar räkningarna komma. Vi träffar vår livskamrat och flyttar ihop. En tid kan man leva rätt hyggligt med två inkomster och en hyra. Vi kan t o m spara lite pengar. Vi får första barnet och vi hittar drömhuset. Nu ryker besparingarna och vi tar ett lån till för att kunna köpa drömkåken.
Nu strömmar räkningarna in: det är amorteringar, räntor, och annat som följer med huset. Nya möbler köps givetvis till det nya huset och de tar vi också med lånade pengar. Lönerna är ungefär de samma förutom att nu ska ena föräldern vara hemma med barnet och då blir det mindre pengar till hushållet genom föräldrapenningen.

Räkningarna är lika höga om inte högre vid det här laget. Vi har fallit offer för annonsen: ”ingen kontantinsats, enkla månadsinbetalningar och ingen ränta” när vi köpte de nya möblerna eller ljudanläggningen till vårt hem.
Nu börjar snaran dras åt för första gången: Ni är bägge utbildade, arbetar hårt och barnet är på dagis. Nu är det bara att spotta i nävarna och börja arbeta och här är vi redan ordentligt fast i ”anställningsträsket”

Det vi är ordentligt fast i är behovet av anställningstrygghet bara för att vi befinner oss i situationen att om pengarna slutar komma in så har vi max någon månad kvar att kunna betala våra räkningar och ha kvar huset. Det är ett mått på hur rik vi är.
Det är nu vi upptäcker att vårt hus inte är en tillgång utan en betalningsskyldighet. I och för sig så är det också en tillgång men inte vår: vem betalar vi till för vårt eget hus? Banken, och i deras balansräkning så står ditt hus i deras tillgångskolumn. Fiffigt va?
Om man är bank alltså….
Dina vanor
Eller hur fungerar ditt inre operativsystem?

Vilka beteenden och mönster har du lagt på dig under alla år? Intalar du dig själv att du inte har råd att sluta ditt arbete eftersom du har skulder att betala? Du kanske arbetar hårt och har blivit en tillgång för företaget och med mer ansvar. Du blir befordrad och arbetar mer än någonsin vilket i andra änden ger mindre och mindre tid för barnen och familjen. Framgångarna ger dig visserligen mer pengar men mindre tid för det som är viktigt.

Problemet som ofta uppstår och som vi inte får lära oss i skolan (dvs. staten) är att den främsta orsaken till att folk hamnar i skuldfällan är att varje gång vi tjänar mer pengar så ökar vi våra största utgiftsposter:
-skatter
-skuldräntor

Och vi blir inte mindre skuldsatta eftersom regeringen erbjuder skattelättnader vilket gör att vi hamnar ännu lättare i skuld med lite mer i plånboken. Se dig omkring och fråga andra hur det ser ut för dem.
Det är inte av värde hur mycket du får i plånboken utan hur mycket du lyckas ha kvar efter att t ex skatten är dragen och hur väl du kan få dina pengar att arbeta för dig. Det som staten skattar mest är just en anställning och du får inte ens bestämma hur mycket du vill behålla eftersom staten redan tagit sin del, innan du får pengarna i handen.

Gillar du att spöa dig själv? (självsaboterande beteende)

• Spöar du dig själv varje gång det inte blir som du tänkt?
• Är du mer kritiskt till dig själv än till andra?
• Förlåter du andra före dig själv?
• Är att jämföra dig själv med andra din dagliga hobby?

Svarar du Ja på en eller flera av de här frågorna behöver du verkligen bli mer hänsynstagande mot dig själv.

Om du förstärker ditt plågande av dig varje gång du inte lyckas omedelbart kommer ditt självförtroende att vara i botten och chanserna att vara nöjd med det du gör är redan minimala.
Att kritisera sig själv och intala sig att du inte duger, eller att det du gör inte är bra nog håller dig bar a sysselsatt med felriktade saker och ditt fokus är ständigt på väg 180 grader från ditt mål.
Om din hobby hela dagarna är att jämföra dig med alla andra så kommer du för evigt att vara tacksam mot din hobby. Den kommer att hålla dig sysselsatt hela livet om du fortsätter med den hobbyn.

Ingen risk att dina jämförelseobjekt kommer att minska, snarare tvärtom. Jämför dig endast mot den du var igår, det är först då du kan göra en riktig jämförelse och tänk: ”idag är den morgondag jag oroade mig för igår”

Kan hon kan Du!
Det här är en berättelse om en kvinna som föddes 1865 på en bondgård. i Louisiana i USA Hon var kvinna och afroamerikan.
Föreställ dig hennes liv på den tiden och använd gärna din fantasi för hon hade många utmaningar att kämpa emot. Som 7-åring blev hon föräldralös och när hon var 14 år blev hon gift och vid 20 år hade hon redan hunnit bli mor och änka efter sin man. Hennes namn var Madam CJ Walker.
Hon försörjde sig och sin dotter som bomullsplockare, tvätterska och med arbete i en frisersalong. Hennes ynka inkomst räckte knappt för dem bägge och det kom att bli värre: vid 25 års ålder insjuknade hon i en sjukdom som fick henne att tappa håret.

Det förvånar väl inte dig att hon började studera vad som kunde hjälpa henne att få håret tillbaka. Hon undersökte en mängd med behandlingar och upptäckte att svavel kunde vara hjälpen mot håravfall. (folk tappade mycket hår på den tiden pga. att de inte kunde hålla hygienen så att infektioner inte uppstod) .
Så det som återstod för henne att göra var att starta sin egen business inom hårvårdsprodukter, ”Madam Walkers Wonderful Hair Grower”.

Det första hon gjorde var att gå från dörr till dörr och sälja sin produkt, med mycket liten budget, om någon alls. Dörrförsäljare är ju inte direkt mottagna med öppna armar hos någon idag men tänk dig hur det var för Madam Walker på hennes tid i en rasistisk, vit, mansdominerad värld.
Hur många gånger tror du hon fick en Nej? Hur många gånger tror du någon slog igen dörren framför henne? Hur många oförskämdheter tror du hon fick höra? Gissar att hon blev hotad också ett antal gånger…

Stoppade detta henne från att gå vidare? Absolut inte!!! Hon inte bara överlevde allt detta utan hon lyckades också. Hon blev kvar utan att låta sig brytas ner och till slut öppnade hon en fabrik i Indianapolis. 1913 reste hon världen över och sålde sina produkter och vid hennes död 1919 som 51 åring hade Madam JC Walker blivit världens första kvinnliga Millionär på egen hand. Mot alla odds! Är det inte fantastiskt eller hur?

Förresten, jag glömde nämna att hennes bägge föräldrar var slavar. Historien om Madam CJ Walker är fantastisk och det är hennes barnbarn A´LeilaBoundles som låter oss ta del av den här berättelsen på www.madamjcwalker.com.
Hennes framgångar bestod av en viktig ingrediens och det var hennes förmåga att Gå Ut och Göra Jobbet. Det är det första steget att ta och när vi tänker på vad CJ Walker fick utstå så har vi inga ursäkter kvar för att inte ta steget.

Till en början kommer vi att ha en del ofrånkomliga tillkortakommanden, och den första affären är nog knappast den vi kan kamma hem storkovan med, även om den är den svåraste att få. En del av dina projekt kommer att gå åt pipan, men shit happens. Du har ingen garanti för att unkomma misslyckanden, så gör dem så fort som möjligt. Det ingår i livet att få en del av den varan också så det är helt ok att allt inte blir som vi tänkt oss.

Men här är grejen för den som vill lyckas: Kliv upp igen och tillbaka i manegen där spelet pågår. Det är styrkan hos den som blir framgångsrik
Fast det finns egentligen två drag som är typiska hos den som är framgångsrik och det är:
#Förmågan att komma igång överhuvudtaget. Vi kämpar för att komma igång och vi gör all marknadsresearch det finns att göra, alla förberedelser är perfekta utom möjligtvis någon liten detalj, ja allt borde vara klart för att starta men det mesta av det vi gör under våra förberedelser är bara täckmantel för detta:

”Jag är livrädd!” Livrädd för att det inte ska lyckas Livrädd för att andra ska tycka det är en fånig idé Livrädd att förlora pengarna jag satsat i det här Livrädd att någon ska ha åsikter….
Ok, låt oss göra en sak klar redan nu. Allt det där ovan kommer nästan med all säkerhet att inträffa.

Med det sagt så kommer får du läsa om Misstag nr. 2: att inte låta rädslan hindra dig i nästa kapitel.. 9 av 10 slutar innan de ens har börjat för att de låter rädslor komma emellan. Det är de som sitter bittra och gör allt de kan för att hindra dig från att lyckas, eftersom det då påminner dem om sitt eget misslyckande.

Ingenting kan göra dem mer glad än om du också misslyckas. Ska du ge dem rätt?
Eller ska du stå upp för dig själv istället….

I nästa kapitel kommer även nästa viktiga drag hos den som är framgångsrik.

Nu har du en stor möjlighet att ändra ditt sätt att “tänka” och ge dig själv en möjlighet att bli framgångsrik. Du kan nu ta del av hela boken
– DE 8 STÖRSTA MISSTAGEN –
Fyll i namn och email nedan så kan du läsa hela boken direkt. Det kostar dig inget och ändå kan det göra en stor skillnad i ditt liv.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment