Därför vill staten att du ska vara anställd…

…och helst shoppa upp alla dina pengar. Efter att du har betalat av ditt studielån förstås.

Staten får in 60 % av sina pengar genom skatter på att du och jag jobbar. Det är därför de vill att folk ska vara anställda. De får in ytterligare 30 % från allt vi konsumerar. Det är därför det är bra för staten att ha majoriteten av befolkningen i lönearbete och att vi använder lönen till att köpa skit vi egentligen inte behöver.

Majoriteten av folk som är anställda har vanligtvis inte den finansiella utbildningen som gör att de kan ta sig ur ekorrhjulet.

Vi får skylla oss själva och staten jublar för de kan fortsätta att inkassera sina skatter från sin okunniga befolkning.

Så här funkar det

När vi arbetar eller shoppar så betalar vi skatt. Som anställd är skatten vår i särklass största utgift. Och vi får inte ens välja hur mycket vi vill betala till Skatteverket. Deras uppgift är att se till att du och jag betalar skatt och sedan ger de pengarna till byråkraterna.

Jag är inte emot skatter alls för de behövs för att vårt samhälle ska fungera. Tyvärr så har statsapparaten lite för lätt att slösa bort våra pengar och därför måste de hela tiden hitta på nya sätt att komma djupare i våra fickor. Detta kan de göra helt lagligt genom att bl a låta oss betala skatter på det vi redan skattat för.

Staten får in 60% av sina pengar genom skatter på att du och jag jobbar. Det är därför de vill att folk ska vara anställda. Majoriteten av det här landets befolkning är anställda och har vanligtvis inte den finansiella utbildningen som ger möjligheten att ta sig ur sin situation.
Hade vi haft utbildning om pengar och fått skolning i finansiell intelligens redan i skolan så hade färre suttit fast i skuldträsket t ex. Men så ser det inte ut, tyvärr.

Skolan förstör vår utbildning

Staten har inte förmågan, eller viljan heller att ge elever i skolan en ekonomisk utbildning så de kan göra val som är bra för dem i livet. Vi som genomgått skolan, har dessutom en förmåga att fortsätta tuta i våra barn att göra bra ifrån sig i skolan så de får bra betyg, kan gå vidare i utbildningssystemet mot högre studier.

Och om du varit med tidigare så vet du att jag tycker att skolan förstör våra barns utbildning. Hela utbildningssystemet har ett enda mål: göra folk anställningsbara. Det gäller alla utbildningar, oavsett om de är på universitetsnivå eller yrkesinriktade. Alla syftar till att skapa förutsättningar för att bli anställd.

Varför? Därför att det är den gruppen som är enklast att beskatta för staten!!!

Men hallå Alice, tänker du nu… det är väl klart att vi måste ha ett jobb. Var ska vi få våra pengar ifrån annars?

Vi har fastnat i uppmaningen att arbeta hårt, betala våra lån och krediter och om vi investerar så gör vi det på lång sikt i aktieportföljer med stor spridning som inte ger mycket till avkastning. Däremot gör dessa råd staten, bankerna och investerarna rika.
Och vi är som ett lämmeltåg som bara följer med. Vi får skylla oss själva eftersom vi inte vill utbilda oss i hur vi kan skapa oss en bättre tillvaro. Och staten är nöjd eftersom vi fortsätter att vara en kassako för dem. För dem finns det inget intresse egentligen att vi ska göra annat än att fortsätta i anställningsträsket.

I följande graf ser du var staten får sina inkomster ifrån och du kan lätt se att 60% kommer från att beskatta arbete. Ytterligare 30% från konsumtion. Det är därför det är bra för staten att ha majoriteten av befolkningen i lönearbete och använda lönen till konsumtion.


Källa: Ekonomifakta

Om vi skulle sluta köpa allt vi inte behöver och hitta andra sätt att få in våra pengar ifrån så innebär det en bättre tillvaro för oss som individer. Men staten skulle behöva betala dyra pengar till konsulter som ska hitta på nya sätt att se till att våra pengar tillhör staten istället för att vi ska bygga välstånd åt oss själva.
Kom ihåg vad vår finansminister kläckte ur sig: ”det som är bra för staten är inte nödvändigtvis bra för individen”

Vad är alternativet då?

Jag kan bara tala för mig själv och det är följande: Jag vill jobba hemifrån och helst så lite som möjligt. Men jag måste få in pengar också för att ha mat på bordet. Och jag vill inte jobba som självanställd och slita 80 timmar i veckan och endast kunna få betalt för 27 timmar, som är fallet för de flesta självanställda.

Hur tänker jag göra då? Jo, jag utbildar mig hela tiden i hur pengar fungerar, hur jag kan använda dem till att arbeta för mig istället för att byta min tid mot pengar (anställd eller självanställd). Jag bygger en business som ger mig pengar utan att jag behöver byta varje timme mot en viss summa pengar. Jag bygger en verksamhet där jag har hävstångseffekter på det jag gör. Det är så t ex informationsprodukter fungerar.

Fast de flesta vill inte göra någonting alls utan helst sitta och vänta på att prins Charmig och Rik ska dyka upp eller att den stora vinsten ska ramla in så de kan säga upp sig på stående fot. Tillhör du majoriteten är du förmodligen likadan, dvs du kommer inte heller att göra någonting.

Om du kollar på bilden här under så kan du se att vi bara betalar 0.3 % av vår lön på att utbilda oss och det är den i särklass minsta posten av alla utgifter vi har. Det är 54 spänn i månaden om du får ut 18 000 kronor efter skatt. Undra på att vi sitter där vi sitter!!!
Och staten jublar för de kan fortsätta att inkassera skatter från sin okunniga befolkning.


Källa: Ekonomifakta
Staten resonerar så här: vad oss mest pengar? Svaret är ge folk utbildning i anställningsfabriken dvs skolan.
Vi borde resonera likadant: vilken utbildning ger mig mest pengar? Obs! Det är inte samma utbildning.

{ 1 comment… read it below or add one }

september 20, 2016 kl. 6:58 e m

Ja skolan förbereder en verkligen för att bli anställd. Pengar snurrar världen, follow the money är ju ett känt utryck.

Leave a Comment