Arbeta hemifrån

Post image for Arbeta hemifrån

De flesta drömmer nog om att få säga upp sig och börja arbeta hemifrån istället. Eller så växer den idén fram under arbetslöshet, sjukskrivning eller föräldraledighet. Eller de perioder då man är så jävla less sitt vanliga jobb, att man är beredd att lämna in sin avskedsansökan med omedelbar verkan.

Att arbeta hemifrån innebär också att hela ditt liv förändras. En del tycker det är underbart att få jobba hemma, eller var de vill, och är enormt kreativa med det. Många andra har svårt att vara så pass disciplinerade så de verkligen tar sig själv på allvar och gör det de ska.

Det är så lätt att vara flytande mellan hem och fritid och sitt arbete. Det är ju såklart tjusningen med att arbeta hemifrån: att kunna göra saker när du vill och i den ordning du tycker. Det är också den stora fallgropen med att arbeta hemifrån.

Om du inte står på dig och verkligen menar att du jobbar, när du jobbar, så familjen förstår det så kommer de att respektera dig på ett helt annat sätt. Annars har du bara talat om för omgivningen att ditt förverkligande om att arbeta hemifrån inte är så viktigt och att de kan störa dig när de vill. Jag tror att det här är det svåraste vi står inför då vi jobbar hemifrån. Vi har så svårt att säga nej när familjen eller vännerna stör oss. Vi är ”ju ändå hemma” så då gör det inget, tänker vi.

Kvinnor har svårare att ta steget från att vara anställd till att bli företagare. En av förklaringarna är att kvinnor anser att en anställning är tryggare än att vara företagare. Inget kan vara mer fel. Läs om hur det är att sitta fast i anställningsträsket och varför det är tryggare att vara företagare.

Ditt varför

Att arbeta hemifrån är så mycket mer än ett arbete och att tjäna sitt levebröd. Det handlar inte bara om att tjäna pengar, utan mer om att förbinda sig till något. Du kommer inte att vakna upp varje morgon och känna hur härligt det är att vara sin egen chef. Precis som att du inte vaknar upp och är exalterad över att vara gift med samma man eller kvinna varje dag. Det är likadant för min man: han är inte heller överväldigad varje dag med mig. Vi älskar varandra men vi behöver inte alltid tycka om allt. Samma sak med barnen. De älskar vi också men vi behöver ändå vårt eget utrymme som är till för bara oss. Din business måste ha samma åtagande och du kommer att uppleva en hatkärlek till din business många gånger.

Trots alla dagar du inte tycker om i ditt äktenskap eller förhållande så finns det inte i din tankevärld att du skulle skilja dig. När du känner likadant för din business så är du på rätt spår.

Varför är jag då gift med samma man efter så lång tid tillsammans, när vi inte uppskattar varje dag lika mycket? Det handlar om ett val jag gjort. Mitt val är att jag har tagit på mig ett åtagande som betyder så mycket mer. I ett förhållande är alla dagar är långt ifrån likadana och det är många dagar som jag helst skulle vilja hoppa över och glömma så fort som möjligt och det är dagar som jag kommer att bära med mig hela livet.

Det är likadant med din business. Du kommer att ha dagar då du verkligen undrar varför du gav dig in i det och det kommer att finnas dagar som du på riktigt förstår varför du tog steget att bli din egen. Alla dessa upp- och nedgångar får vi alla ta del av, och det är betydligt enklare att lägga ner sin verksamhet än att skilja sig. Därför är det så viktigt att komma ihåg varför man valde att gå från en falsk trygghet som en anställning innebär, till att skapa sig en verklig frihet och också trygghet.

Mitt hur

Den här veckan har jag ansträngt mig för att få mitt hemmakontor mer funktionellt och därför tog jag kontakt med Camilla Hentschel, som arbetar med att få energierna vi har runt oss att verka gynnsamt för min business. Vi har en del svaga punkter i vårt hus och även på kontoret som vi behövde förstärka och det var där Camilla kom in i bilden.

När vi byggde vårt hus för några år sedan så tog vi även då hjälp av Camilla Hentschel och vi blev riktigt nöjda med de åtgärder vi gjorde då. Nu, några år senare behövde vi hjälp igen eftersom det är svårt att få allt rätt på en gång och vi har länge känt att det är vissa delar som inte blev riktigt bra.

Det är svårt att peka på vad det är utan det är en känsla av att något inte är som det ska. När Camilla kom för att göra en konsultation så kunde hon ganska snart peka på vilka svagheter vi har och hur vi kan åtgärda dem på enkla sätt.

Eftersom jag inte har sett resultatet av det än så kan jag inte berätta mer ännu efter bara en dag så de bitarna får jag återkomma till. Känslan är dock att Camilla har satt fingret på vad jag har känt och nu återstår att jobba för att se resultaten av våra åtgärder.

Att arbeta hemifrån innebär också att vara rädd om sin arbetsmiljö och göra sig själv en tjänst genom att skapa förutsättningar för ett bättre arbete. Det kan vara genom att ha ett eget kontor, där det inte är tillåtet att låta barnen använda det som en lekstuga och spela spel på din dator och klottra i dina papper.

Våra vänner ringer och vill komma på kaffe, barnen springer in hela tiden och frågar dig istället för att fråga din man eller fru. Detta är betydligt vanligare för kvinnor än män.
Vi passar på att tvätta, städa och diska när vi ”ändå är hemma” och helt plötsligt har hela dagen gått och vi har inte fått gjort ett smack av det vi hade planerat.

Jag vet, för jag är specialist på det här. Om förhalande hade varit en olympisk gren hade jag varit flerfaldig OS mästare. Jag vet att vi hade varit många om guldet men jag hade garanterat varit på pallen varje gång. Så med andra ord så vet jag vad det har för fördelar och nackdelar med att arbeta hemifrån. Därför kände jag att det var nödvändigt för mig att bl a ta hjälp av Camilla Hentschel när jag ville skapa bättre förutsättningar för mig att lyckas.

70% av din vakna tid ägnar du dig åt att göra eller tänka på saker som håller dig borta från att bli framgångsrik och lycklig. Du håller även pengarna borta från dig med samma tankar och samma sysslor.

Speciellt vi kvinnor behandlar oss som om vi är idioter när det kommer till en möjlighet att tjäna pengar. Kvinnor säger ofta så här: ”kommer det här verkligen att funka?” En man säger däremot: ”Hur kan jag få det här att funka?”

Hur tänker du kring möjligheten att arbeta hemifrån? Tänker du som många kvinnor eller tänker du besvara frågan ”hur kan jag få det här att funka?”

Du har säkert hört uttrycket att lämna pengarna på bordet. Du har aldrig funderat på att det hade varit kul att veta var det där bordet med pengarna egentligen står någonstans?

Det står hemma hos dig!!! Så var rädd om det och vårda din business och pengarna kommer in på ditt konto istället för att bli kvar på någon annans bord.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment