Lögnerna om entreprenörskap

Det är oftast dina nära och kära som av ren välmening vill skydda dig mot misslyckanden. Därför har de en hel mängd åsikter om hur din verksamhet ska bedrivas, eller att du gör bäst i att strunta i dina drömmar. Det är för att de inte förstår att, för dig, är belöningen värd de risker du tar.

Här är de saker du får höra av din omgivning och varför din omgivning oftast har fel.

1.Du kan följa dina drömmar någon annan dag, men just nu måste du faktiskt vara realistisk.

Någon annan dag? När är det? Finns den dagen i almanackan? Den finns inte och den är ingen dag överhuvudtaget alls. Det är bara ett sätt att tro att man kommer att göra det och att den dagen kommer. Det gör den inte. Idag är den enda dagen du vet att du har och den enda dagen du vet att du kan börja göra skillnad. Inte igår och inte imorgon. Idag! Och att jobba för sina drömmar är väl vad livet handlar om.

Så vänta inte tills någon annan dag dyker upp. När ska du veta att den har dykt upp förresten? Den här dagen är den enda garanterade dagen av resten av ditt liv. Gör något av den som gör att du minns att det var den här dagen du gjorde skillnad i ditt liv.

2.Du är fullständigt körd om det inte funkar.” Fel, fel, fel!! Detta är den största samlingen BS (bullshit) som finns. Du är inte ens i närheten av att vara en ”looser” om det inte funkar.
I värsta fall har du köpt dig en dyr utbildning och nu har du gjort din läxa och att göra om det på ett bättre sätt är väl inte det sämsta.

3.Det är väl ändå säkrast att du har kvar ditt jobb.”Yeah, right. Det säkraste du kan göra för att vara garanterad att inte misslyckas är att inte göra något alls. Lås in dig och gör absolut ingenting så ska du se att du inte kan misslyckas. Och se till att alla dina chanser är bortom all räddning.

Du kan inte misslyckas. Nackdelen är väl att du inte kan lyckas heller. Att välja den säkra vägen är inte alltid den bästa. För att vinna måste du våga.

4.Det är omöjligt!” Det är bara omöjligt om du väljer att inte göra något alls åt det. Det enda skälet till att det ser omöjligt ut är att ingen än har fullföljt det än.

Vad du väljer att göra är upp till dig, antingen blir det möjligt eller så kan du också sälla dig till dem som tror att det är omöjligt. Din vilja är avgörande.

5.Bara några lyckliga få har lyckats.” Och det är för att de var villiga att göra det andra inte gör. De har modet, drivkraften och viljan att lyckas och våga ta en del risker på vägen. De kalkylerar med riskerna och gör de till lärdomar under vägen. Du kan bli en av de lyckliga få. Det är upp till dig och endast dig. De med åsikter kommer att vara i majoritet på andra sidan.

Vilken sida vill du vara på? Den där du kan göra skillnad eller den där du också till slut säger: ”bara några lyckliga få har lyckats” (hmm, undrar varför de kallas lyckliga?)

6.Det kan gå åt h-vete, och att misslyckas är inte bra.” Misstag är bara avsteg på vägen för att visa visa vilken väg som är rätt. Det spelar ingen roll hur ett misstag ser ut och var det kommer under vägen, du kommer att hamna rätt i alla fall till slut.

Antingen lyckas du eller så lär du dig något. Du kan aldrig förlora.

Det största misstaget du kan gör är att inte göra något alls. Om du inte kan hantera ett misstag så kommer du att ha svårt att hantera framgångarna också. Misstagen och motgångarna kommer oftast som mest just innan du når framgång. Så när du drabbas som mest av motgångarna, då vet du att du är nära framgången.

7. ”Men du har ju inte de rätta resurserna.” Vilka är de rätta resurserna? Det handlar inte om de rätta resurserna, utan hur du använder de du har.

8.Du måste ha ett stort sparkapital innan du tar första steget:” Det är inte pengar du behöver, det är en plan. En strategi för hur du ska gå tillväga.

Du upprättar en budget och tillsammans med din handlingsplan stakar du ut din väg. Ta de steg du behöver ta och du behöver inte ta gigantiska kliv för att du tror att du måste göra det. Gör det du behöver göra med de medel du har just nu.

Ha kvar ditt jobb, eller gå ner i tid. Börja med små steg och håll dig till din plan och budget. Ta hjälp av ditt nätverk eller hitta nya kontakter.

Jag lovar, du är inte ensam och på nätet kan du hitta forum och nätverk som du kan ta hjälp av och som du kan hjälpa själv. Internet är full av möjligheter.

9.Du behöver väl inte ta hjälp av någon. Det är smartare att köra själv.” Tänk på att du är summan av de människor du spenderar mest tid med. Det kan vara nära vänner, arbetskamrater eller i andra kretsar.

Om du spenderar tid med fel människor, kan de ha negativ effekt på dig. Men om du har de rätta människorna runt omkring dig så kommer du att vara starkare och bättre än om du hade gjort det ensam. Hitta de rätta människorna och du kommer att vara så mycket mer framgångsrik. Ni skapar nämligen win-win situationer.

10. ”Det låter som att det kommer att bli mycket arbete.” Japp, äntligen en rätt gissning! Men det är inte lika med att du inte kommer att tycka det är värt det. Det kommer förmodligen bli så att det hårda arbetet du gör inte alls känns hårt eftersom du gör det du älskar att göra. Det blir en blandning av att ha skoj och att arbeta mot ett mål. Till slut känner du inte vad som är vad.

Vad är det förresten som säger att ett arbete inte kan vara roligt och inte ett slavarbete? När du vet vad du arbetar mot och vad du förväntar dig framför dig så är det ett lätt och roligt arbete. En bonus är att du slipper vakna en morgon och känna: ”vad f-n, är det så här det ska vara resten av livet?”

Så om du upptäcker att du faktiskt trivs med det du gör och varje dag av hårt arbete ger dig glädje och tillfredsställelse, så är du på rätt väg mot dina stora mål.

Hårt arbete är inte tufft när du vet vad ditt mål är och att du ser dig själv komma närmare det för varje dag. Livet blir annorlunda då

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment